Loading...
Beveiligingstips2019-01-24T15:19:36+00:00

TIP 1
Voorkom een onbewoonde aanblik zoals bijvoorbeeld tijdens uw vakantie of een avondje uit.

TIP 2
Laat uw buren of kennissen weten van uw afwezigheid zodat ze uw woning in de gaten kunnen houden. Dit kan ook in samenwerking met de plaatselijke politie worden georganiseerd.

TIP 3
Laat verlichting in uw woning op diverse plaatsen in- en uitschakelen door middel van instelbare tijdschakelaars (klok) zodat er een normaal bewoningspatroon gesimuleerd kan worden. Zet eventueel een radio aan.

TIP 4
Gaat u weg als het donker is sluit dan uw gordijnen en voorkom inkijk.

TIP 5
Verdeel bijvoorbeeld uw sieraden en waardepapieren over diverse plaatsen in uw woning zodat deze niet makkelijk in een keer weg te nemen zijn.

TIP 6
Beschikt uw woning over ramen met afsluitbare krukken gebruik deze dan ook als zodanig. Verwijder na het afsluiten de sleutel van de raamkruk.

TIP 7
Maak met uw buren of kennissen de afspraak dat ze dagelijks uw brievenbus legen en uw post op een zodanige plaats neerleggen dat deze van buitenaf niet zichtbaar is.

TIP 8
Gebruik uw antwoordapparaat niet om kennissen te laten weten dat u met vakantie of een dagje uit bent.

TIP 9
Probeer inklimmen te voorkomen via uw schuur of garage doormiddel van bijvoorbeeld een afvalcontainer, regenafvoer of schuttingen.

TIP 10
Laat geen onnodige spullen in uw tuin liggen zoals bijvoorbeeld een ladder. Leg deze vast aan een goed hangslot.

TIP 12
Al bent u maar even weg, sluit altijd alle ramen en deuren.

TIP 13
Plak nooit een briefje met een boodschap achter het raam of hang geen tas aan uw voordeur voor bijvoorbeeld de melkboer of leesmapservice.

TIP 14
Plaats geen sleutel bij uw afwezigheid in de schuur, onder de bloempot of deurmat.

TIP 15
Huur voor waardevolle bezittingen een kluisje bij de bank.

TIP 16
Waardevolle bezittingen die zijn geregistreerd / gemerkt zijn voor dieven een stuk minder interessant.

TIP 17
Bij de politie kunt u ook een registratiekaart krijgen waarop u uw bezittingen met uw persoonlijke unieke code kunt vermelden. In geval van inbraak / diefstal kunt u hiermee een duidelijke aangifte doen.

TIP 18
Ook kunt u uw antiek, sieraden en kunst op foto of video vast leggen. Dit kan na een diefstal voor bijvoorbeeld uw verzekeringsmaatschappij zeer nuttig zijn in verband met herkenning en opsporing.

TIP 19
U kunt ook uw kostbaarheden zoals sieraden die u bijna nooit draagt ook in een kluis bij de bank onderbrengen. Dit geld ook voor uw registratiekaart, foto’s en/of videoband die u gemaakt heeft van uw bezittingen.

TIP 20
Leg altijd uw sleutels op een vaste en niet opvallende plaats in huis.

TIP 21
Neem autosleutels en kleine waardevolle spullen (bankpasjes, portemonnee, etc) mee naar uw slaapkamer als u naar bed gaat.

TIP 22
Laat bij uw buren of kennissen een huissleutel achter zodat ze bij eventuele calamiteiten uw huis kunnen betreden.

UW VEILIGHEID, ONZE ZORG!